Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вибори

П'ятниця, 28 грудня 2018, 09:39

Кампанія з виборів президента-2019 стартує 31 грудня

вибори

ЦВК оголосила про початок виборчої кампанії із виборів президента України 2019 року з 31 грудня.

Про це повідомила прес-служба Центральної виборчої комісії України.

Вчора на своєму засіданні Центральна виборча комісія України оголосила про початок виборчого процесу чергових виборів президента України 31 березня 2019 року з 31 грудня 2018 року. 

Виборча кампанія триватиме 90 днів, а вибори президента стартують 31 березня 2019 року.

Також до 3 лютого ЦВК прийматиме документи від кандидатів у президенти, а до 8 лютого має відбутися реєстрація кандидатів.

Кандидат у президенти має бути громадянином України, який досяг 35-річного віку, володіти державною мовою і проживати в Україні протягом 10 останніх років до дня виборів. Він має надати декларацію про доходи за рік, що передує року початку виборів та внести заставу у 2,5 млн грн. Цю суму повертають партії або кандидату у двох випадках: або в разі перемоги на виборах, або у разі виходу в другий тур. Усім іншим учасникам виборів гроші не повертаються, вони йдуть до державного бюджету України.

Свою кандидатуру на виборах можна зняти не пізніше, ніж за 23 дні до дня голосування, тобто до 7 березня 2019 року включно.

Нагадаємо, ЦВК створила у межах Львівської області 12 територіальних виборчих округів для президентських виборів у 2019 році.

Додамо, у жовтні міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що братиме участь у президентських виборах наступного року. Крім цього, народний депутат Віктор Чумак підтримав Анатолія Гриценка як кандидата у президенти України, а у підтримку кандидатури Руслана Кошулинського на наступних президентських виборах виступили ВО "Свобода" , "Правий Сектор", ОУН, КУН та "С14".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.