Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

парковка

П'ятниця, 28 грудня 2018, 15:17

Українські парковки обзаведуться електрозарядками

парковка

На зарядки виділять не менше 5% машиномісць.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

У розроблених змінах до ДБН "Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів" міститься норма щодо обов'язкового облаштування електричними зарядними пристроями не менше 5% машиномісць у громадських гаражах та автостоянках.

"Зараз плануємо передбачити обладнання електрозарядними приладами не менше 5% машиномісць на всіх парковках, з поступовим збільшенням цієї норми. Наша ідея – щоб до 2030 року усі 100% машиномісць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками" – повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

За його словами, протягом найближчих років кількість електрокарів зростатиме в геометричній прогресії, тому треба думати на випередження і створювати належні умови вже зараз. За минулий рік, наприклад, в Європі кількість електрокарів зросла більш ніж на 50%.

Нагадаємо, у 2019 році ЛКП "Львівавтодор" планує збільшити кількість паркувальних місць у Львові на 230, а також перевести старі паркомати на систему безготівкової оплати.

А з 1 грудня львівські інспектори з паркування використовують спеціальну автоматизовану систему, за допомогою якої визначають, чи дійсно водій оплатив парковку. 

Додамо, за місяць інспектори виписали 940 штрафів. 

Сума одного штрафу може  варіюватись від 255 до 600 грн.

Зазначимо, з 1 листопада у Львові працюють 5 інспекторів, які отримали право штрафувати власників авто. 

Надалі кількість інспекторів з паркування у місті збільшиться. Львівська міськрада повідомляє, що найближчим часом оголосить додатковий конкурс на цю посаду. У вересні до відділу з інспектування планували набрати 20 осіб.

Також, з 16 жовтня водії можуть придбати місячний абонемент на паркування у Львові за ціною від 700 грн до 2800 грн. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.