Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

110-річниця Степана Бандери

Фб Львівської ОДА

Вівторок, 1 січня 2019, 19:25

Янусний космополіт Садовий затесався в ряди полум'яних бандерівців

110-річниця Степана Бандери

У Львові відзначили 110-ту річницю від дня народження голови Проводу ОУН Степана Бандери.

Сьогодні, 1 січня, у Львові відзначили 110-ту річницю від дня народження провідника Степана Бандери.

У Львові на площі Марка Кропивницького ветерани ОУН-УПА, воїни АТО (ООС), представники влади, активісти, молодіжні та патріотичні організації поклали квітів до пам'ятника голови проводу ОУН Степана Бандери. Також відбулося громадському віче, де присутні помолилися за героїв, які у різні часи боролися за Україну та вшанували їхню пам'ять хвилиною мовчання.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка акцентував на тому, що біля пам'ятника Бандері зібралися ті, хто сповідує не матеріальні цінності, а має переконання, що Україна має бути українською.

"Степан Бандера казав: "Той, хто між свободою і хлібом обирає хліб, той не матиме ані свободи, ані хліба". У 2018 році усі речі та справи, що ми робили впродовж років, дають можливість говорити нам про самостійну Україну. Ми повинні вшанувати тих 296 воїнів з Львівщини, які поклали своє життя за незалежність України. Ми гордимося, що весь цивілізований світ підтримує Україну, ми пишаємось, що українська армія не лише одягнута, нагодована та проходить свій вишкіл, але також ми горді, що Україна повернула можливість виготовляти крилаті ракети середньої дальності.

Україна стає сильною, ми маємо офіційне військове вітання "Слава Україні!Героям Слава!". Воїни УПА українською державою визнані воюючою стороною, це позиція держави. Марш організації ОУН став офіційним маршем нової української армії. Щоб це не втратити, нам потрібно бути усім разом і вірити у свої сили, знати історію і ми обов'язково переможемо. Над усією Україною звучатимуть слова маршу нової української армії: "Веде нас в бій борців упавших слава. Для нас закон найвищий то наказ: "Соборна Українська держава – міцна й одна від Сяну по Кавказ" – зазначив Синютка.

Заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк у своїй промові наголосив на тому, що сьогодні – великий день – 110-річчя від дня народження великого українця, провідника Степана Бандери.

"Українці – великий народ і ми багаті своїми героями. Ми пам'ятаємо всіх своїх героїв різних епох. Але серед них особливо вирізняється постать Степана Бандери, який все своє життя боровся за незалежність України. Ми повинні робити все, щоб наша держава була сильною і процвітаючою, такою, якою хотів її бачити Степан Бандера" – наголосив Гірняк.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка та Володимир Гірняк нагородили переможців цьогорічної Обласної премії імені Героя України Степана Бандери: заслуженого діяча мистецтв України Олеся Дяка (номінація "Громадська діяльність"), завідувача кафедри історії України Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Василя Ільницького (номінація "Науково-навчальна національна державотворча діяльність"), громадського діяча, журналіста Ярослава Сватка (номінація "Громадська діяльність").

Міський голова Львова Андрій Садовий у своїй промові особливо наголосив на потребі патріотизму у нинішних передвиборчих реаліях.

"Бути відданим національній справі – це тоді, коли ми всі разом стаємо на захист найменшого українця. В кожному місті, в кожному селі. Ми є сильна нація, ми народжуємо героїв. Бандера народився тут, на Львівщині, на Галичині. Він був великим патріотом, який любив Україну, він переживав за Україну. Сьогодні ми маємо 27-му річницю Незалежності. Ми є найбіднішою країною Європи. Чому так є, маючи таких мудрих людей, маючи такі потужні корисні копалини, будучи житницею, ми є бідною країною?

Так, звичайно, ми маємо добрі успіхи. Ми всі гордимося Томосом, славними нашими вояками. Дай Бог, щоб у всіх містах нашої країни їх шанували і поважали, як тут, ми у Львові, допомагаємо їм. Це було би чесно і гідно. Сьогодні я вірю в нашу країну. Я хочу для неї багато добра, але ми повинні бути не лише патріотами нашого міста, а й патріотами нашої країни і служити нашій країні, бо вона найкраща" – сказав Садовий.

Також зазначимо, що Львівська обласна рада проголосила 2019 рік Роком Організації українських націоналістів та Степана Бандери, а Верховна Рада України додала у перелік пам'ятних дат на 2019 рік день народження Степана Бандери.

фото: Фб Львівської ОДА

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.