Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ОУН-УПА

Вівторок, 11 грудня 2018, 15:03

2019 рік на Львівщині оголосили роком ОУН та Степана Бандери

ОУН-УПА

Львівська облрада проголосила 2019 рік Роком Організації українських націоналістів та Степана Бандери.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради депутати проголосували за оголошення 2019 року Роком Організації українських націоналістів та Степана Бандери. Ці рішення підтримали 60 та 63 депутати відповідно.

Як йдеться у проекті рішення, 2019 рік оголосили Роком Організації українських націоналістів з метою відзначення 90-ї річниці Першого Конгресу українських націоналістів та згідно з зверненням ОУН.

Відтак, Львівська ОДА має створити організаційний комітет з відзначення Року ОУН та напрацювати і подати на розгляд обласної ради план заходів із його відзначення.

Нагадаємо, 2018 рік на Львівщині був проголошений Роком Просвіти, а наступний рік на Львівщині також присвятять Антоничу і Шептицькому, а 2019 також планують оголосити Роком української родини.

Додамо, у вересні львівські депутати звернулися до президента і уряду з проханням офіційно викладати християнську етику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.