Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храми на Львівщині

П'ятниця, 11 січня 2019, 14:35

На Львівщині 5 парафій УПЦ МП перейшли до Помісної православної церкви України

храми на Львівщині

Найбільш активними в зміні патріархату є громади Вінницької області.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Станом на 11 січня до Єдиної помісної церкви перейшли вже 47 парафій Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП). Із детальнішою картою ви можете ознайомитись в Google.

Найбільше парафій УПЦ МП перейшли у Вінницькій області. Так, за даними карт Google, 16 парафіяльних храмів і один кафедральний собор. У Хмельницькій області перейшли 8 храмів, у Львівській області – 5, у Черкаській області – 5, Волинській області – 3, Чернівецькій області – 3, Тернопільській – 1, Рівненській – 1, Дніпропетровській – 1.

У Києві до ПЦУ перейшли: Спасо-Преображенський собор та храм Покрови Пресвятої Богородиці при Головному військовому клінічному госпіталі.

Нагадаємо, 15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України. Ще 12 жовтня Священний Синод ухвалив рішення про надання Томосу про автокефалію Української Помісної Православної Церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.