Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

туризм у Львові

Середа, 16 січня 2019, 16:41

У 2019 році туристичний збір зріс до 20 гривень

туризм у Львові

З січня цього року набули чинності зміни до Податкового кодексу, згідно з якими в Україні діють нові ставки туристичного збору.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку та торгівлі України.

З 1 січня 2019 року розмір туристичного збору вираховується у відсотках від мінімальної зарплати: до 0,5% для українських туристів та до 5% для іноземних туристів. Конкретну ставку туристичного збору повинна визначити кожна окрема сільська, селищна, міська рада або рада об’єднаної територіальної громади для свого населеного пункту.

Раніше розмір збоку встановлювався у відсотках до вартості готельного номеру.

Відтак, цьогоріч туристичний збір не може перевищувати 20,86 грн за добу розміщення для українських туристів та 208,65 грн (близько 6,5 євро) для іноземних туристів.

У Мінекономрозвитку пояснили, що місцеві ради також можуть ухвалити рішення про встановлення нульової ставки туристичного збору, якщо дійдуть висновку, що економічний ефект від залучення додаткових туристів компенсує витрати на відновлення інфраструктури населеного пункту.

Нагадаємо, у 2018 році Львів відвідало більше 2 мільйонів туристів. Також Львів вперше увійшов у топ-100 найпопулярніших міст серед туристів у 2018 році, згідно зі списком, укладеним Euromonitor.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.