Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд у Львові

Четвер, 17 січня 2019, 10:47

Мораторій на російськомовну музику на Львівщині визнали незаконним

суд у Львові

Львівський окружний адмінсуд визнав незаконною і скасував заборону на публічне використання російськомовного культурного продукту у області.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Львівський окружний адміністративний суд скасував мораторій Львівської обласної ради на публічне використання російськомовного культурного продукту, визнавши це рішення "протиправним та нечинним".

Позов про скасування цього рішення подали до суду колишній шеф-редактор ВД "Галицькі контракти" Сергій Іванов-Малявін, громадська організація "Всеукраїнський громадський рух "Український вибір – Право народу" та Роман Лихачов. 

На сайті Львівського окружного адміністративного суду в списку справ на 16 січня значиться справа "про визнання  рішення". 

Нагадаємо, мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території області депутати облради прийняли 19 вересня 2018 року. Проект мораторію був підготовлений ВО "Свобода", він потрібен для "задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора".

Раніше наголошувалося, що у області мають влаштувати рейди розважальними закладами, які перевірятумуть на відтворення російськомовної музики.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.