Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

меморіальний комплекс пам'яті Небесної Сотні П

Четвер, 17 січня 2019, 14:20

Стелу пам'яті Небесної Сотні завершать до 19 лютого

меморіальний комплекс пам'яті Небесної Сотні П

На роботи над проектом уже витрачено 3 млн. гривень.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На сьогоднішній день відлитий основний елемент комплексу – меморіальна стела. Сам же пам'ятник планують відкрити в лютому 2019 року. 

"Ми отримали дозвіл від мінкульту на встановлення цього меморіального комплексу. Власне кажучи в лютому ми плануємо, відзначити річницю пам'яті подій на майдані" – заявив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Юліан Чаплінський.

За його словами на будівництво пішохідного моста між пагорбами вздовж вул. Кривоноса буде потрібен ще рік часу.

Один із авторів проекту Андрій Лесюк розказав, що на стелі буде розміщено 107 портретів героїв.

"Портрет знаходиться на нержавіючий сталі, вказані ім'я, дата народження та смерті. Також у кожного героя буде своє гасло. Окрім цього біля кожного портрету буде присутній отвір куди близькі загиблого або небайдужі люди можуть поставити квіттку" – додав Лесюк.

Заступник директора ЛКП "Зелений Львів" Андрій Шульський повідомив, що роботи над стелою мають бути завершені до 19 лютого 2019 року. По коштах на разі освоєно 3 млн. грн. із 10 млн. виділених на проект.

Нагадаємо, у лютому цього року міськрада затвердила містобудівну документацію для будівництва Меморіалу героям Небесної сотні, згідно з якою, всі роботи мали завершити до кінця 2018 року. 

Зазначимо, загалом на спорудження Меморіалу Небесної Сотні Львівська міськрада виділила з бюджету міста 10 млн грн

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.