Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівспецкомунтранс

Середа, 30 січня 2019, 10:49

Стефанишину висунули претензію через львівське сміття

Львівспецкомунтранс

Львівська ОДА пред’явила претензію перевізнику ЛКП "ТФ "Львівспецкомунтранс" за складання сміття зі Львова на приватних земельних ділянках Київщини.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА пред’явив ЛКП "ТФ "Львівспецкомунтранс" претензію щодо ліквідації розвантажених побутових відходів на земельних ділянках на Київщині у найкоротший термін.

Зокрема, ЛКП "ТФ "Львівспецкомунтранс" вивозив сміття зі Львова та вивантажував його на земельних ділянках на території Коржівської селищної ради Баришівського району Київської області, які перебувають у приватній власності.

"Відповідно до документів, представлених ЛКП "ТФ "Львівспецкомунтранс", вивезення твердих побутових відходів з Львова здійснювалося на підставі договорів, укладених між компанією-перевізником та ТОВ "Оттатрейд", а також між ТОВ "Оттатрейд" та ТОВ "Люмікс-трейд". В свою чергу, ТОВ "Люмікс-трейд" мала укладені договори з фізичними особами-власниками земельних ділянок на території Коржівської селищної ради Баришівського району Київської області.

Оскільки розвантаження відходів здійснювалося на зазначених земельних ділянках, цільове призначення яких "для ведення особистого селянського господарства", – йдется у повідомленні.

Нагадаємо, Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття, а у 2019 році – львівські депутати передбачили у бюджеті ще 300 млн грн на вивіз сміття зі Львова.

Додамо, раніше Держаудитслужба виявила зловживання у ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" на понад 100 млн грн, однак для їх відшкодування аудитори повинні звертатися з окремим позовом до суду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.