Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівспецкомунтранс

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:00

Львівспецкомунтранс добивається у судах права не повертати державі 100 мільйонів

Львівспецкомунтранс

Держаудитслужба виявила зловживання у ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" на понад 100 млн грн, однак для їх відшкодування аудитори повинні звертатися з окремим позовом до суду.

Про це йдеться у постанові Львівського апеляційного адміністративного суду від 25 вересня 2018 року.

Львівський апеляційний адміністративний суд Львова розглянув апеляційну скаргу ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" на рішення Львівського окружного адміністративного суду від 14 травня 2018 року у справі за позовом "Львівспецкомунтрансу" до Західного офісу Держаудитслужби Державної аудиторської служби України, яка звинувачувала підприємство у порушенні вимог закону про держзакупівлях, у результаті яких з бюджету Львова було розтрачено 51,5 млн грн.

Загалом, як йдеться у документі, аудитори виявили фінансові порушення на 47 887,9 тис грн, а порушення, що призвели до втрат, – на 41 997,3 тис грн, нецільове витрачання коштів – 5 884,6 тис грн. Крім того, ревізія встановила здійснення "Львівспецкомунтрансом" закупівель без застосування необхідних процедур на 50 087 тис грн.

Однак, як йдеться у рішенні суду, "виявлені під час перевірки фінансові порушення, які призвели до нецільового витрачання коштів, про їх наявність може бути зазначено у вимозі, але вони не можуть бути примусово стягнуті шляхом вимоги, натомість такі збитки можуть бути відшкодовані у добровільному порядку або шляхом звернення до суду з відповідним позовом".

Відтак, суд постановив не задовільняти апеляційну скаргу "Львівспецкомунтрансу", а рішення Львівського окружного адміністративного суду залишити без змін, проте ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" може не відшкодовувати завдані державі збитків. Для їх стягнення Держаудитслужби повинна подати до суду відповідний позов.

"Постанова набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення шляхом подання касаційної скарги безпосередньо до суду касаційної інстанції", – йдеться у рішенні суду. 

Нагадаємо, у грудні 2017 року суд закрив справу проти Тараса Стефанишина за розтрату коштів "Львівспецкомунтрансу" через закінчення строків накладення адміністративного стягнення. Його звинувачували у порушенні вимог закону про держзакупівлях, у результаті яких з бюджету Львова було розтрачено 51,5 млн грн.

У вересні 2017 року львівські депутати передали ЛКП "Львівспецкомунтранс" облдержадміністрації до 2019 року. 

Додамо, у 2017 році Тарас Стефанишин задекларував 371 046 грн зарплати.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.