Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Тарас Стефанишин

Четвер, 28 грудня 2017, 14:19

Суд закрив справу проти керівника Львівспецкомунтрансу

Тарас Стефанишин

Тараса Стефанишина не притягнули до відповідальності за розтрату коштів "Львівспецкомунтрансу" через закінчення строків накладення адміністративного стягнення.

Про це йдеться у постанові Шевченківського суду Львова від 20 грудня 2017 року.

Шевченківський суд Львова розглянув матеріали від Західного офісу Держаудитслужби Державної аудиторської служби України щодо притягнення до адміністративної відповідальності директора ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" Тараса Стефанишина.

Стефанишина звинувачували у порушенні вимог закону про держзакупівлях, у результаті яких з бюджету Львова було розтрачено 51,5 млн грн.

Зокрема, аудитори виявили зайву виплату іншим підприємствам-перевізникам 32,3 млн грн за вивезення сміття у різні області України, які це сміття не вивозили. Також на 7,4 млн грн завищено обсяги з вивезення сміття цим підприємством зі Львова.

Однак суд постановив закрити провадження у справі про притягнення до адміністративної відповідальності Тараса Стефанишина через те, що на момент розгляду справи закінчились строки накладення адміністративного стягнення.

"Відповідно до ст.38 КУпАП, адміністративне стягнення може бути накладено не пізніше як через три місяці з дня вчинення правопорушення. Згідно із ч.3 ст.247 КУпАП провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю у разі закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 КУпАП", – йдеться у постанові суду.

Стефанишин на розгляд справи в суді не з'явився, хоча був повідомлений про день та час розгляду матеріалів в суді.

Додамо, у лютому ЛКП "Львівспецкомунтранс" отримало з міського бюджету 180 тисяч гривень на аудит. Також у травні підприємство отримало 10 млн гривень.

У червні на підприємстві проведено обшук, перевірку та вилучення документів. у вересні львівські депутати передали ЛКП "Львівспецкомунтранс" облдержадміністрації до 2019 року.

Нагадаємо, у 2016 році Тарас Стефанишин задекларував 249 тис грн доходу, два банківські рахунки, 55 тис доларів готівки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.