Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівспецкомунтранс

Вівторок, 12 грудня 2017, 14:03

Львівспецкомунтранс підозрюють у розтраті 51,5 млн грн з бюджету Львова

Львівспецкомунтранс

Держаудитслужба виявила зловживання ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс" у вивезенні сміття зі Львова на 51,5 млн грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

За результатами ревізії, яку Держаудитслужба провела у ЛКП ТФ "Львівспецкомунтранс", аудитори виявили 47,8 млн грн втрат та ще додатково 3,7 млн грн втрат фінансових ресурсів.

Зокрема, аудитори виявили зайву виплату іншим підприємствам-перевізникам 32,3 млн грн за вивезення сміття у різні області України, які це сміття не вивозили. Також на 7,4 млн грн завищено обсяги з вивезення сміття цим підприємством зі Львова.

Держаудитслужба провела додатковий аналіз фінансової діяльності "Львівспецкомунтрансу" та виявила ще втрати фінансових ресурсів на 3,7 млн грн та неефективне використання 32,2 млн грн бюджетних коштів.

"Не маючи повного комплекту дозвільної і технічної документації, не зважаючи на спротив територіальної громади мікрорайону Рясне-2 підприємство придбало на умовах фінансового лізингу брикетувальне обладнання вартістю 20,9 млн грн та провело підготовчі роботи для його встановлення на суму 4,7 млн грн.

Розташування об’єкта, пов’язаного з роботами зі сміттям, за обраною адресою неможливе, позаяк перебуває у радіусі 15 кілометрів від злітно-посадкової смуги аеропорту, що є порушенням вимог Повітряного кодексу України

Отже, з урахуванням вартості придбаного приміщення для здійснення діяльності з брикетування твердих побутових відходів (майже 1,6 млн грн) загальна сума неефективного використання коштів становила 27,2 млн грн. Варто додати, що згадане приміщення було придбане підприємством у фізичної особи через 5 днів після того, як цей підприємець сам став його власником. Різниця в ціні становила 1,2 млн грн", – йдеться у повідомленні.

Наразі матеріали обидвох перевірок львівські аудитори передали до Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Нагадаємо, йдеться про факти фінансових порушень та нецільове використання коштів підприємством на вивіз сміття зі Львова з 1 січня 2014 до 31 травня 2017 року.

Додамо, у лютому ЛКП "Львівспецкомунтранс" отримало з міського бюджету 180 тисяч гривень на аудит. Також у травні підприємство отримало 10 млн гривень. У червні на підприємстві проведено обшук, перевірку та вилучення документів. у вересні львівські депутати передали ЛКП "Львівспецкомунтранс" облдержадміністрації до 2019 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.