Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Зварич

Середа, 30 січня 2019, 11:48

Суд скасував дострокове звільнення Зварича

Ігор Зварич

Тернопільський суд скасував умовно-дострокове звільнення екс-судді Львівського апеляційного адміністративного суду Ігора Зварича.

Про це повідомила прес-служба Тернопільського апеляційного суду.

Тернопільський апеляційний суд задовільнив апеляційну скаргу прокурора Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1 та скасував ухвалу Галицького районного суду Львова про умовно-дострокового звільнення екс-судді та голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігора Зварича, якого спіймали у 2007-2008 роках на отримання хабарів на суму понад 963 тис грн.

Зазначимо, у 2012 році Зварича визнали винним за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 368 КК України (у редакції від 5 квітня 2001 року) (отримання хабара в особливо великому розмірі), ч. 2 ст. 376 КК України (свідомо неправдиве повідомлення про злочин) та засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права 3 роки обіймати посаду судді та посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих функцій в державних установах, та з конфіскацією всього належного йому майна.

З 22 січня 2016 року Зварич перебував на обліку в Галицькому районному секторі з питань пробації філії ДУ "Центр пробації" у Львівській області. Строк відбування покарання завершувався 10 січня 2019 року, однак, враховуючи, що з 2015 року термін перебування в установах попереднього ув'язнення становить з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, його було звільнено.

"Задовольняючи подання начальника Галицького районного сектору з питань пробації філії державної установи "Центр пробації" у Львівській області про звільнення Зварича І.С., суд першої інстанції виходив з того, що засуджений відбув понад 3/4 строку додаткового покарання, сумлінною поведінкою і ставленням до праці довів своє виправлення. Своє рішення місцевий суд обґрунтував тим, що останній надавав безкоштовну правову допомогу громадянам, а також оскаржив постанову про його звільнення з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду, тобто вчиняє дії, спрямовані на поновлення на роботі", – йдеться у повідомленні.

Однак Тернопільський апеляційний суд не погодився із цим висновком.

Нагадаємо, Варіанти задокументували судове засідання та брифінг по справі поновлення екс-судді Ігоря Зварича у Львівському окружному адміністративному суді.

Стаття Варіантів про феномен Галицького Зварича

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.