Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Середа, 30 січня 2019, 15:21

На Львівщині розмитнили більше 10 тисяч автівок

пункт пропуску

Завдяки цьому митники скерували до держбюджету 563 мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС Львівщини.

Із 25 листопада 2018 року, після внесення змін у податкове і митне законодавство, у Львівській митниці ДФС у митному режимі "імпорт" оформлено 10 022 транспортних засоби громадян. З них майже 6,5 тисяч – автомобілі, що були везені на митну територію України у період з 1 січня 2015 року та поміщені в митні режими "транзит" або "тимчасове ввезення" (євробляхи).

Нагадаємо, раніше Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування легкових авто. Зокрема, встановлюються базові ставки акцизного податку для нового авто з бензиновим двигуном об'ємом до 3000 куб.см у 50 євро за одиницю, для більш кубатурних – 100 євро, а для дизельних авто до 3500 куб.см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних – 150 євро. Далі до базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта: від об'єму двигуна та від віку транспортного засобу.

Додамо, у листопаді власники "євроблях" влаштовували акції протесту біля Львівської міськради та Львівської ОДА і заблокували рух у 6 пунктах пропуску Львівщини: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова, Грушів – Будомєж, Шегині – Медика, Угринів – Долгобичув, Смільниця – Кросценко, через те, що 23 листопада президент України Петро Порошенко підписав законопроекти №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів на єврономерах.

Нещодавно Львівська ДФС надала роз'яснення щодо нових порядків розмитнення автівок.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.