Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ярослав Дубневич

Четвер, 31 січня 2019, 16:47

Холодницький розробив нове подання про позбавлення Дубневича депутатської недоторканості

Ярослав Дубневич

САП ініціювало нове подання на зняття депутатської недоторканості та притягнення до кримінальної відповідальності Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, найближчим часом до Верховної Ради внесуть нове подання на зняття депутатської недоторканості та притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з Блоку Петра Порошенка Ярослава Дубневича.

Зазначимо, вчора Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід ще трьом підозрюваним у можливому заволодінні 92,27 млн грн філії "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Укрзалізниця" у справі Ярослава Дубневича.

Зокрема, суд відправив під нічний домашній арешт екс- директора ТОВ "Арго" Антона Шевченка та начальника відділу верхньої будови колії філії "Центр забезпечення виробництва" УЗ Андрія Степаненка, а відпустив під особисте зобов'язання робітницю відділу філії ЦОП Клепак.

Нагадаємо, раніше очільник САП Назар Холодницький передав генпрокурору Юрію Луценку для внесення в парламент подання про зняття недоторканності з Ярослава Дубневича, яке прокуратура у середині січня повернула САП на доопрацювання в частині доказової бази.

Також НАБУ розглядає справу щодо відомостей у деклараціях про доходи Ярослава і Богдана Дубневичів. У 2017 році Ярослав Дубневич задекларував 6 млн грн доходу, 99 земель, 10 будинків і 3,6 млн доларів готівки, а Богдан Дубневич – 1,2 млн грн доходу, більше 240 земельних ділянок, авторські права на "рейкові скріплення".

Також у січні 2018 року НАБУ затримало у Львові посадовців ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія", які належать братам Дубневичам,  за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

На початку квітня 2017 антикорупційні детективи провели обшуки в офісах компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.