Українські кінотеатри та клуби облаштують протидимним захистом

Вівторок, 12 лютого 2019, 13:41

Також експерти планують встановити гранично допустимий проміжок часу евакуації, який досі не зазначений в ДБН.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

Згідно із запропонованими змінами до ДБН щодо закладів культури та дозвілля у культурно-видовищних та дозвільних громадських закладах, зокрема, театрах, кінотеатрах, музеях, клубах тощо, окрім обов'язкового облаштування автоматичних систем пожежогасіння, потрібно також облаштовувати системи протидимного захисту.

"Сьогодні у чинних ДБН прописана обов'язковість влаштування лише систем протипожежного захисту. Своєчасне попередження людей та захист від впливу диму під час евакуації є надважливим. Експертні оцінки говорять, що робота систем протидимного захисту може мінімізувати на 10% можливість виникнення аварійних ситуацій під час пожежі" – заявив заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Крім того, він зазначив, що зараз у будівельних нормах не передбачені вимоги щодо часу евакуації із закладів культури та дозвілля у складі багатофункціональних комплексів. Тому в оновлених ДБН також пропонується зазначити ці вимоги щодо розрахунків гранично допустимого проміжку часу евакуації, що має значно зменшити кількість можливих травм при евакуації.

Мітки: евакуція, Кабінет Міністрів України, новини львова