Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Вівторок, 27 лютого 2024, 14:23

Кабмін поширив єЧергу на водіїв легкових авто

пункт пропуску

Уряд поширив дію електронної системи "Електронна черга перетину кордону" (єЧерга) на водіїв легкових авто.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 27 лютого, на своєму засіданні Кабінет міністрів прийняв постанову, яка поширює електронну систему бронювання перетину кордону – єЧерга на водіїв легкових авто.

"Невід’ємним елементом підвищення якості державного управління є реформа цифровізації. Ми продовжуємо масштабувати наш успішний проєкт єЧерга для зручного перетину кордонів. Сьогодні ухвалюємо постанову, яка поширює електронну чергу і на водіїв легкових авто" – заявив Шмигаль.

За його словами, за допомогою цього сервісу транспортні засоби вже понад 800 тисяч разів перетнули кордон.

"Це зручно і прискорює весь процес. Плюс знімає питання зловживань" – додав Денис Шмигаль.

Нагадаємо, 2 травня 2023 року уряд схвалив запуск електронної системи єЧерга для водіїв вантажівок на 16 міжнародних пунктах пропуску в західному напрямку. На Львівщині реєстрація водіїв в єЧерзі розпочалась з 8 травня на пунктах пропуску Рава-Руська, Краківець та Шегині.

Також з серпня 2023 року у пункті пропуску Устилуг запрацювала електронна черга для автобусів, яку згодом поширили на Краківець та Шегині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.