Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пункт пропуску

Середа, 3 травня 2023, 10:36

В Україні офіційно запускають мобільний додаток єЧерга

пункт пропуску

На 16 пунктах пропуску запрацює мобільний додаток єЧерга для водіїв вантажівок, автобусів та власників легкових авто.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України.

Вчора, 2 травня, Кабінет міністрів України схвалив запуск електронної системи єЧерга на 16 міжнародних пунктах пропуску в західному напрямку.

Після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, час заїзду до пункту пропуску.

"Переваги єЧерги для українців: простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача, колосальна економія часу. Переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх. Переваги для держави: впорядкування перевезень, ліквідація фізичних черг, аналіз транспортних потоків" – зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, єЧерга стане універсальною системою для всіх видів транспорту. З наступного тижня нею зможуть користуватися водії вантажівок, з липня – водії автобусів, з серпня – власники легкових авто. 

Він додав, що з кінця минулого року система була успішно випробувана на двох пунктах пропуску. Тепер єЧерга стане доступною для усіх водіїв вантажного транспорту, які перетинають кордон. 

Зазначимо, з кінця березня цього року у пункті пропуску "Ягодин-Дорогуськ" запрацював мобільний додаток єЧерга для водіїв вантажівок.

Додамо, у серпні 2022 року стало відомо, що у пункті пропуску "Краківець" планують запустити електронну чергу для вантажних автомобілів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.