Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Денис Шмигаль

Понеділок, 15 квітня 2024, 16:10

Шмигаль й надалі підтримуватиме мартоплясів з телемарафону

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль не підтримав перенаправлення коштів з телемарафону на ЗСУ.

Сьогодні, 15 квітня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відповів на електронну петицію, яку зареєстрували з проханням переспрямувати кошти, призначені для телемарафонів "Єдині новини" та телеканалу "FreeДом" на фінансування закупівлі безпілотників та пікапів для потреб Збройних сил України.

Шмигаль наголосив, що таке рішення є недоцільним. Також він вважає, що телемарафон забезпечує інформаційну безпеку України.

"Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики – пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі.

Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектору безпеки та оборони не є доцільним" – заявив Денис Шмигаль.

За його словами, урядом "на системній основі" проводиться постійна робота із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, у тому числі міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей ЗСУ та інших складових сектору безпеки і оборони.

Зазначимо, за результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології за грудень 2023 року, довіра до телемарафону "Єдині новини", який створили наприкінці лютого 2022 року в ефірі кількох загальнонаціональних каналів, з травня 2022 року впала на 26% й продовжує знижуватися.

Крім цього, на початку квітня цього року Міністерство культури надало каналам, які беруть участь у телемарафоні "Єдині новини", статус критично важливих для функціонування економіки, що дозволяє їхнім працівникам отримати відстрочку від мобілізації.

Зазначимо, у березні 2020 року Верховна Рада проголосувала за призначення прем'єр-міністром України львів'янина Дениса Шмигаля, якого лише 4 лютого 2020 року обрали віцепрем'єр-міністр – міністром розвитку громад і територій. До цього він очолював Івано-Франківську обласну державну адміністрацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.