Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Денис Шмигаль

Вівторок, 4 лютого 2020, 12:40

Денис Шмигаль став міністром розвитку громад і територій

Денис Шмигаль

Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля віце-прем'єр-міністром - міністром розвитку громад і територій.  

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля віце-прем'єр-міністром - міністром розвитку громад і територій. "За" відповідне рішення на засіданні парламенту у вівторок проголосували 278 народних депутатів.

"Фокус цього міністерства наразі важливо спрямувати на питання децентралізації. Ми за 5 місяців дуже тісно співпрацювали з головами ОДА. Було дуже багато завдань, і під час їх виконання найкраще себе проявив Денис Шмигаль. Ось ця людина, я прошу призначити його на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра розвитку громад і територій, тому що він чудово розуміє, як працює регіон, він є чудовим менеджером" – заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Раніше у вівторок парламентарії звільнили з посади міністра розвитку громад і територій Альону Бабак, яка написала заяву на звільнення за власним бажанням.

Нагадаємо, Денис Шмигаль очолював Івано-Франківську обласну державну адміністрацію. Його призначив на цю посаду у липні 2019 року президент Володимир Зеленський, який ще на початку липня, перебуваючи з візитом у Львові, заявив, що має намір обрати Шмигаля головою Івано-Франківської ОДА.

Денис Шмигаль у січні 2018 року став директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК "Західенерго"). До цього він обіймав посаду голови департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості Львівської ОДА, а також був заступником начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів у Львівській області.

У січні 2019 року Комітет ВРУ рекомендував призначити львів'янина Дениса Шмигаля міністром розвитку громад та територій.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.