Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

Понеділок, 18 лютого 2019, 13:11

50 тисяч школярів Львівщини вакцинують від кору

епідемія кору

Цього тижня у області розпочинають масову вакцинацію дітей від кору – загалом планують вакцинувати близько 50 тисяч дітей.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

«Сьогодні ми розпочинаємо розведення додаткових доз, тому у Львівську область приїде до 70 тисяч вакцин від кору, паротиту та краснухи, якими плануємо вакцинувати близько 50 тисяч школярів», – заявила заступник міністра охорони здоров’я України Ольга Стефанишин.

За її словами, у 50 школах Львова дітей будуть вакцинувати безпосередньо у навчальних закладах. Щеплення проводитимуть лише з письмовою згодою батьків, які мають право бути присутніми на цьому процесі.

Інші охочі львів’яни зможуть безкоштовно зробити прививку від кору у міських поліклініках, а у разі виникнення у школярів побічних реакцій від вакцини відповідальність нестимуть медичні фахівці, які її вводили.

«Українське законодавство не передбачає кримінальну відповідальність за появу побічних реакцій на ведення вакцини чи іншого лікувального засобу, але є кримінальна відповідальність за ненадання медичної допоги», – повідомив генеральний директор Центру Громадського здоров’я МОЗ України Володимир Курпіта.

Також він додав, що минулого року у області використали понад мільйон доз вакцини цих виробників, і жодної побічної реакції не виявили.

Відтак, за три тижні планують вакцинувати усіх дітей Львівщини та зупинити спалах кору у області, а згодом процес вакцинації планують провести у Вінницькій, Закарпатській та Івано-Франківській областях.

Нагадаємо, станом на сьогодні від початку року у Львівській області на кір захворіло 3 446 людей, серед них один смертельний випадок. 

Зазначимо, цього року Міністерство охорони здоров'я запустило в Львівській області пілотний проект щодо подолання спалаху кору – невакцинованих дітей не допускатимуть до навчання.

Станом на січень цього року, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, область отримала 52 тисячі доз вакцини виробництва Бельгії і Сполучених Штатів Америки.

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.