Янукович у Москві вів переговори про вступ України до Митного союзу – Яценюк (ВІДЕО)

Середа, 24 жовтня 2012, 11:18

На зустрічі в Москві з російським президентом Володимиром Путіним Віктор Янукович проводив переговорний процес щодо вступу України до Митного союзу.

 Таку думку сьогодні, 24 жовтня, на прес-конференції у Львові висловив голова Ради ВО «Батьківщина» Арсеній Яценюк.

«Вона має мету щодо фактичного переговорного процесу про вступ України до Митного союзу, – прокоментував Яценюк зустріч президентів. –  І таку заяву сьогодні зробив віце-прем’єр-міністр України Сергій Тігіпко, який заявив, що виключно у Митному союзі у нас буде щастя і в нас буде дуже добре».

На думку Яценюка, якщо вибори будуть визнані нечесними і недемократичними, між Україною і ЄС буде зупинено діалог.

«Це означає, що угода про зону вільної торгівлі і про політичну асоціацію підписана не буде, а безвізовий режим між Україною та Європейським Союзом залишиться на точці замерзання», – зазначив Яценюк.

Таким чином, за словами Яценюка, наступним кроком президента буде рішення про вступ України до Митного союзу, що означає делегування економічних повноважень країни до Росії.

«Ми хочемо партнерських відносин з Російською Федерацією, але при цьому у нас є три ні: ні – Митному союзу, ні – військовому блоку, і ні – російській мові як державній», – резюмував голова Ради Об’єднаної опозиції.

Нагадаємо, 22 жовтня Віктор Янукович з робочим візитом відвідав Москву. Він зустрівся з президентом РФ Володимиром Путіним. За підсумками зустрічі Путін висловив надію на те, що після виборів до Верховної Ради України курс на тісну взаємодію двох країн отримає додатковий імпульс.

Мітки: Арсеній Яценюк, зустріч, об'єднана опозиція, Путін, самооборона