Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

виставка "Квантовий стрибок Шевченка"

Понеділок, 25 лютого 2019, 10:21

У Львові скасували виставку картин Олександра Грехова

виставка "Квантовий стрибок Шевченка"

Книгарня "Книжковий лев" відмовилася показувати "Квантовий стрибок Шевченка" через погрози її власниці.

Про це повідомляє Громадське.

У Львівській приватній книгарні «Книжковий лев» 1-14 березня мала відбутися виставка Юрія Грехова "Квантовий стрибок Шевченка" художника Олександра Грехова.

За словами власниці книгарні Катерини Іванової, після пошкодження картин в метро Києва націоналістом Юрієм "Хортом" Павленком на її Facebook-сторінку почали надходити погрози. Вона зазначила, що спробувала писати цим людям заради діалогу, але вони ніяким чином не реагували.

Згодом в її магазин прийшли невідомі, які представилися націоналістами, утім своїх імен не звали. На момент їхнього візиту в магазині були 22-річні продавчині.

"Коли люди почали приходити в магазин, я, подумавши годину, вирішила написати відмову від виставки", – сказала Катерина.

Катерина Іванова зазначила, що її книгарня опинилася в тій ситуації, коли "не робить нічого незаконного й не має ніяких інструментів захисту". Вона вирішила зібрати скріншоти всіх погроз у Facebook та написати заяву в поліцію.

Нагадуємо, раніше художник Олександр Грехов планував показати свою виставку "Квантовий стрибок Шевченка" у Львові.

Додамо, 17 лютого вандал, озброєний ножем, пошкодив більшість постерів на виставці "Квантовий стрибок Шевченка", яка проходила на станції метро "Тараса Шевченка" у Києві. Після цього організатори виставки вирішили достроково закрити її.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.