Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівське сміття

П'ятниця, 1 березня 2019, 12:27

Садовий планує повернути контроль над львівським сміттям

львівське сміття

Львівська міськрада затвердила рішення про повернення повноважень щодо вивезення сміття зі Львова.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про здійснення комплексу заходів для відновлення виконання делегованих
повноважень Львівської міської ради у сфері поводження з побутовими
відходами. Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Зокрема, йдеться про розроблення заходів для передання повноважень щодо вивезення сміття зі Львова з компетенції Львівської ОДА назад Львівській міській раді.

Наразі ЛКП "Зелене місто" має до 1 квітня цього року розробити та подати на затвердження програму поводження з твердими побутовими відходами у Львові зі строком дії на період до завершення будівництва міського комплексу перевантаження та
переробки твердих побутових відходів (2019-2021), схему санітарного
очищення Львова, а також зміни до правил благоустрою Львова.

Також ЛКП "Зелене місто" має надати пропозиції щодо місць для захоронення сміття Львова, запропонувати комплекс заходів, спрямованих на зменшення об’єму і маси сміття, які підлягають перевезенню та захороненню насміттєзвалищах, за рахунок відбору вторинної сировини,
фракцій для компостування, пресування тощо.

Нагадаємо, 12 березня на сесії Львівської обласної ради депутати розглядатимуть рішення щодо розірвання договору зі Львівською міською радою про вивіз сміття з міста. Передати повноваження з вивезення сміття Львівській міськраді планують вже з 1 квітня 2019 року.

Таке рішення, за словами очільника Львівської ОДА Олега Синютки, депутати прийняли через "гучні" заяви Андрія Садового про очищення Львова від сміття, які той виголосив у одному зі своїм агітаційних роликів на YouTube.  

Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року Львівська міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.