Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

відеоспостереження

П'ятниця, 1 березня 2019, 16:35

До кінця року у Львові встановлять 32 камери спостереження

відеоспостереження

Цього року у місті встановлять 32 камери з системою визначення обличчя.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«У 2018 році у центральній частині міста ми проводили тестування системи визначення обличь. Зараз воно є завершене і готуємося до наступного етапу проекту. Весною плануємо оголосити тендер, це буде 32 камери з системою визначення обличь, і вже цього року вони будуть встановлені по місту», – розповіли в управлінні безпеки міста.

Нагадаємо, Центр безпеки міста опрацьовує відео з 280 камер загальноміської мережі відеонагляду, використовуються сучасні алгоритми аналітики з визначення номерних знаків та обличчя. В планах до 2020 року – встановлення близько 2000 камер відеонагляду.

Станом на жовтень 2016 року у Львові працювало 136 камер відеоспостереження, до 2020 року міськрада планувала встановити 1500 відеокамер у місті. На початку 2016 року на купівлю 200 камер спостереження із міського бюджету передбачили 15 млн грн.

За словами директора "Муніципальної варти" Романа Хом’яка, відеоспостереження у Львові в основному ведеться за центральною частиною міста.

Також у 2017 році на в’їзді до Львова на перехресті вул. Богдана Хмельницького встановили перші камери відеоспостереження з аналітикою визначення номерних знаків автомобілів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.