Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вшанування пам'яті генерала Шухевича

Радикальна партія Олега Ляшка

Прес-реліз,   Вівторок, 5 березня 2019, 15:18

Вшановуючи Шухевича, ми віддаємо шану всім героям, які загинули за волю України – Іщук

вшанування пам'яті генерала Шухевича

Ляшківці вшанували пам'ять генерала Шухевича у Львові з нагоди 69-річниці загибелі командувача УПА.

Сьогодні у Львові актив Радикальної партії Олега Ляшка на чолі з народним депутатом Ігорем Мосійчуком та головою Львівської територіальної організації Миколою Іщуком поклали квіти до могили головнокомандувача УПА Романа Шухевича з нагоди 69-річниці загибелі генерала.

«Ми щороку традиційно в цей день приходимо вшанувати пам'ять видатного сина, патріота, Героя України Романа Шухевича. І символічно звітуємо перед ним та всіма загиблими за волю України патріотами про те, що нам вдалось зробити задля утвердження незалежності та могутності нашої держави. Вшановуючи Романа Шухевича, ми віддаємо шану всім героям, які загинули за волю України», – заявив у виступі Микола Іщук.  

Микола Іщук нагадав, що саме з ініціативи сина генерала народного депутата Юрія Шухевича та лідера партії Олега Ляшка вдалось добитися ухвалення парламентом закону про визнання вояків ОУН-УПА борцями за незалежність України. Також вдалося прийняти закон про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років. На розгляді Верховної ради перебуває законопроект "Про комбатантів в Україні", який повинен врегулювати правовий статус воїнів добровольчих батальйонів в Україні.

«Кандидат в президенти Олег Ляшко захист національних інтересів України визначив пріоритетом своє передвиборчої програми.  Держава, в якій кожний українець має роботу, отримує гідну зарплату, має можливість вчитись і вільно розвиватись, – це той ідеал, за який віддали своє життя Роман Шухевич та всі інші патріоти. Сьогодні важливо продовжувати їхню справу, захищаючи Україну від зазіхань зовнішніх агресорів, а також від корупціонерів та бариг у власному домі», – наголосив Микола Іщук.

Нагадаємо, Роман Шухевич  народився 30 червня 1907 року у Львові, загинув 5 березня 1950 року, в с. Білогорща поблизу Львова. Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії, голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943–1950). Борець за незалежність України у ХХ сторіччі Романові Шухевичу посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена Держави.

На Личаківському цвинтарі знаходиться символічне поховання Романа Шухевича, адже рештки головнокомандувача не вдається віднайти.

Нагадаємо.минулоріч Варіанти порозмовляли з народним депутатом з фракції Радикальної партії, сином командувача ОУН-УПА Романа Шухевича, Юрієм Шухевичем.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.