Лікарі перинатального центру виступили проти призначення Бойчук

Середа, 6 березня 2019, 17:03

Лікарське товариство Львівського перинатального центру опубліковало звернення проти призначення на посаду в.о. директора Олександри Бойчук.

З текстом звернення можна ознайомитись на сторінці Львівського обласного клінічного перинатального центру у Facebook.

Працівники звернулись із закликом до керівників областної влади не допустити призначення Олександри Бойчук на посаду в.о. директора медичного закладу.

Медики стверджують, що Олександру Бойчук намагаються призначити на посаду поза конкурсом та в ультимативному порядку. Їм абсолютно не зрозумілі критерії відбору, якими послуговуються при призначені на керівну посаду.

«Бойчук О.Г. – лікар акушер-гінеколог із далеко не бездоганною професійною репутацією (фігурант досдуових розслідувань з приводу неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником). До того ж, Бойчук О.Г. як лікар приватного медичного центру м. Івано-Франківськ, фінансово афілійованого із структурами колишнього злочинного уряду М. Азарова, є особою, у якої абсолютно відсутній управлінський досвід для керівництва установою такого рівня, як ЛОКПЦ» – йдеться у зверненні.

Працівники центру запевняють, що абсолютного нічого не знають про майбутню керівницю, та побоюються, що призначення «зверху» вплине на якість їх роботи.

«Такі нераціональні кроки стосовно невиправданих призначень «зверху» призведуть до збурення і розгубленості в колективі. Це беззаперечно відіб’ється на якості надання медичної допомоги, створюватиме незручності та невиправдані ризики у наданні медичної допомоги, ризики життю та здоров’ю пацієнтів», – йдеться у повідомленні.

Відтак колектив збирає підписи, щоб обласна влада не приймала рішення щодо призначення керівника закладу без попереднього обговорення та узгодження з працівника центру.

Нагадаємо, 6 лютого директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак скерувала у Львівську обласну раду пропозицію тимчасово призначити на посаду головного лікаря КЗ ЛОР "Львівський обласний перинатальний центр" Олександру Бойчук.

У 2015 році Бойчук балотувалась до Івано-Франківської міськради від Української Галицької Партії, а у 2010 році – до Івано-Франківської міськради від всеукраїнської партії Народної довіри.

Заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк наголосив на тому, що питання призначення головного лікаря перинатального центру у Львові належить до компетенції директора цієї установи.

Нагадаємо, комісія облради двічі не могла визначитися із керівником перинатального центру у Львові. До травня 2018 року центр очолювала Лариса Янів. А з 2 травня 2018 року виконувачем обов'язків головного лікаря перинатального центру став Ігор Потапов – головний акушер-гінеколог Львівської області.

Мітки: лікарі, Львівська обласна рада, Львівський обласний перинатальний центр, новини львова, перинатальний центр, протест