Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

субсидії

ogo.ua

Четвер, 14 березня 2019, 12:42

Передплата за комуналку може перейти на наступний місяць

субсидії

Мінсоцполітики дало роз'яснення щодо використання отримувачами субсидій власних переплат за комунальні послуги.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як пояснили у Міністерстві соціальної політики, якщо станом на березень на рахунках у субсидіантів у надавачів комунальних послуг є невикористані субсидії, так звана переплата, громадяни мають право платити менше – рівно на суму невикористаної державної допомоги.

Якщо домогосподарство економило чи отримало субсидію «заднім числом» за ті місяці, коли оплата комунальних рахунків відбувалася власними грошима, воно має право вимагати зменшені за лютий платіжки на суму невикористаної житлової субсидії.

Якщо на рахунках лежить чимала переплата, домогосподарство може розраховувати на ці кошти також і в квітні.

Нагадаємо, уряд схвалив старт монетизації субсидій з 1 січня 2019 року.

А з 1 травня 2019 року призначення субсидій тим, хто отримував таку субсидію протягом опалювального сезону 2018/19 не в грошовій формі, здійснюється тільки після подання нових заяв та декларацій.

З 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено.

Додамо, раніше Міністерство соціальної політики України відкрило доступ до Єдиного державного реєстру отримувачів житлових субсидій. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.