Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

Понеділок, 18 березня 2019, 13:19

Львівщина втратила лідерство серед хворих на кір

епідемія кору

Рівень захворюваності у Львівській області зменшився на 10%.

Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

Львівська область вперше втратила лідерство в антирейтингу серед хворих на кір. З 1 лютого рівень захворюваності в області зменшується на 10% завдяки посиленим заходам імунізації дітей від 6 до 18 років.

Кількість випадків зараження кором також зменшилася у Вінницькій області. Так, за останній тиждень зареєстрували в 2 рази менше нових випадків кору, ніж за попередній тиждень. Внаслідок загальнообласної вакцинації від кору захистили понад 11 тисяч осіб.

В Чернівецькій області теж проводять активну кампанію вакцинації. Також місцевий уряд заборонив невакцинованим дітям з’являтися у навчальних закладах.

Тим часом, відсоток хворих на кір продовжує зростати в 6 регіонах України: Хмельницькій, Тернопільській, Харківській, Дніпропетровській, Київській областях та у Києві. Саме в столиці зафіксована найбільша кількість випадків зараження кором.

Нагадуємо, що 18 лютого розпочалася масова кампанія вакцинації дітей у Львівській області, за час проведення якої встигли щепити понад 20 тисяч школярів. Відомо, що понад 27 тисяч дітей залишаються нещепленими в області.

Також, 12 березня Львівська міська рада вирішила ввести 22 медичні мобільні бригади у навчальних закладах для посилення вакцинації дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.