Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Володимир Гройсман

Четвер, 21 березня 2019, 17:52

Гройсман ощасливив руки українців на 400 мільйонів гривень субсидій

Володимир Гройсман

Отримувачі субсидій можуть залишати на власні потреби зекономлені кошти.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час робочої поїздки у Львівську область.

"Ми в минулому році розпочали монетизацію субсидій між виробниками енергетичних ресурсів комунальних послуг, а зараз ми вже видаємо людям кошти. Ці кошти субсидій належать українським громадянам, які отримують субсидії. Вже виплатили біля 400 мільйонів гривень" – повідомив Володимир Гройсман.

Після оплати всіх необхідних платежів за усі комунальні послуги в людини на руках залишаються реальні суми економії, які вона може використовувати на власний розсуд.

"Якщо людина отримала, наприклад, 1700 грн монетизованої субсидії, а спожила енергоресурів на 1200-1300 грн, то решта 400 грн залишається людині на її власні потреби" – додав Володимир Гройсман.

Загалом на монетизацію субсидій цьогоріч із держбюджету виділили понад 12 мільярдів гривень. 

Нагадаємо, в Україні з 1 березня розпочалася виплата готівкою субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидії готівкою у березні 2019 року отримали приблизно 3,5 млн домогосподарств, з них 167 тисяч сімей Львівщини отримали субсидію "на руки".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.