Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

площа Петрушевича

П'ятниця, 22 березня 2019, 11:54

На площі Петрущевича стартує будівництво підземного багаторівневого паркінгу

площа Петрушевича

На площі Є. Петрушевича, що входить в історичну частину Львова, ЛКП "Львівавтодор" зведе підземний багаторівневий паркінг.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудіві умови та обмеження на реконструкцію ЛКП "Львівавтодор" площі Є. Петрушевича з будівництвом підземного багаторівневого майданчика для паркування. Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Новий паркінг зведуть на земельних ділянках, площею 0,7015 га та 0,1317 га, що призначені для розміщення та експлуатації будівель та споруд автомобільного транспорту та дорожнього господарства і знаходяться у межах історичного ареалу міста. Зокрема, сама площа Петрушевича входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Категорія земель – землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, а вид використання – для будівництва та обслуговування підземного багаторівневого паркінгу.

Висота паркінгу становитиме 2 та 4 метри, а до початку будівництва ЛКП "Львівавтодор" має провести археологічні дослідження цих ділянок та забезпечити недоторканість грунту у межах крони пам’ятки природи – платану, який росте на західній межі площі Петрушевича, на вул. Шота Руставелі.

Нагадаємо, ще у червні 2018 року міськрада Львова дозволила ЛКП "Львівавтодор" розробити історико-містобудівного обгрунтування цієї ділянки  для будівництва підземного багаторівневого майданчика для паркування, яке фінансуватиметься за приватні кошти інвестора-переможця інвестиційного конкурсу.

Додамо, у межах зведення цього підземного паркінгу на пл. Петрушевича зведуть 4-поверховий сучасний торгово-офісний центр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.