Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ДП "Боднарівка"

П'ятниця, 22 березня 2019, 15:21

Львівські батарейки відправлятимуть на утилізацію в Польщу

ДП "Боднарівка"

Львівська міськрада дозволила ДП "Боднарівка" перевозити батарейки за кордон без застосування системи ProZorro.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні, 22 березня, виконавчий комітет вирішив дозволити дочірньому підприємству "Боднарівка" Львівського комунального підприємства "Зелений Львів" укладати угоди на транскордонне перевезення, приймання та переробку зібраних батарей з ліцензованими організаціями без застосування системи ProZorro.

"Ми вже зібрали близько 20 тонн батарейок, а заводу, який їх переробляє, в Україні фізично немає. Зараз ми ведемо перемовини з польською стороною, і вони готові ці батарейки від нас прийняти і утилізувати.  Ми хочемо отримати дозвіл на укладання договорів з польською стороною без системи ProZorro, оскільки іншої цінової пропозиції ми просто не зможемо отримати" – розповів директор департаменту містобудування Сергій Коровайник.

За його словами послуга для утилізації батарейок в Польщі коштуватиме близько 190 тис. грн, на перевезення потрібно ще близько 90 тис.грн.

Зазначимо, Ольга Лавна у 2001 році була призначена на посаду директора ДП "Боднарівка" ЛКП "Зелений Львів", де працює й досі. З 2013 до липня 2016 року вона працювала за сумісництвом директором ДП "Скнилів – парк".

Нагадаємо, Львівське комунальне підприємство "Боднарівка" – єдиний завод в Україні, що безпечно переробляє ртутні лампи. За минулий рік підприємство утилізувало понад 420 шт використаних люмінесцентних ламп, що у 4 рази більше ніж у 2017 році.

У березні 2019 року дочірнє підприємство «Боднарівка» отримало 150 000 грн на проведення оцінки впливу на довкілля складських приміщень відпрацьованих батарейок.

Додамо, у Львові є 207 пунктів збору батарейок: школи, комунальні підприємства, супермаркети, ринки.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.