Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

виборча дільниця

Понеділок, 1 квітня 2019, 14:22

За підрахунком "Опори" у другий тур виходять Зеленський і Порошенко

виборча дільниця

"Опора" оприлюднила результати паралельного підрахунку голосів на виборах в Україні.

Про це йдеться на сайті «Опори». 

За результатами паралельного підрахунку голосів виборців на виборах президента України, проведеного громадянською мережею ОПОРА, шоумена Володимира Зеленського підтримали 30,1% виборців, чинного главу держави Петра Порошенка - 15,7%, при похибці 0,7%.

ОПОРА направила 1304 навчених та акредитованих спостерігачів ППГ до репрезентативної довільно обраної вибірки виборчих дільниць в усіх областях, які взяли участь у президентських виборах.

Базуючись на звітах від 1296 з 1304 спостерігачів, ОПОРА може заявити з 95% впевненістю – коли ЦВК оголосить остаточні результати Президентських виборів, вони можуть бути такими:

Загалом, в цьогорічних президентських виборах взяли участь 13 136 668 виборців. Також у ЦВК підрахували 1,18% виборчих бюлетенів, які визнані недійсними.

Нагадуємо, раніше за результатами екзит-полу 62,28% оброблених бюлетенів лідером першого туру президентських виборів став Володимир Зеленський з результатом в 30,40% голосів виборців. Петро Порошенко, який посів другу сходинку, отримав 16,36%, а Юлія Тимошенко, яка стала третьою, мала 13,08% голосів.

Також сьогодні стало відомо, що Центральна виборча комісія планує оголосити про початок другого туру президентських виборів, який відбудеться 21 квітня.



 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.