Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кінотеатр "Дзвін"

google.com.ua

Середа, 3 квітня 2019, 10:52

Львівська фірма судиться з міськрадою за приміщення під музей Гідності

кінотеатр "Дзвін"

Представники ТзОВ "Дзвін і К" проти того, щоб мерія відкривала музей Гідності у приміщенні колишнього кінотеатру "Дзвін".

Про це повідомив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Facebook.

11 березня на сесії міськради депутати прийняла ухвалу про створення музею Гідності у Львові, який має на меті вшанування пам'яті героїв Небесної Сотні. Цей музей мав бути розміщений в приміщенні міського кінотеатру "Дзвін" на вулиці Шептицьких, 45, який вже довший час не функціонує.

Натомість міськрада отримала лист, у якому ТзОВ "Дзвін і К" вимагає не підписувати ухвалу про створення музею Гідності і погрожує тими чи іншими діями.

Крім цього, в листі вказано, що ТзОВ "Дзвін і К" подало позов до суду на управління комунальної власності міськради Львова щодо майнового комплексу колишнього кінотеатру "Дзвін". Підприємство вимагає, щоб у міськраді провело оцінку цих приміщень та підписали з ним договір оренди.

Зазначається, що в подальшому підприємство має намір викупити з комунальної власності міста цей об’єкт.

Попри це, Андрій Москаленко заявив, що музей Гідності таки облаштошують у приміщенні не діючого кінотеатру.

"Позиція Львівської міської ради є однозначною - виключно згідно з чинним законодавством там буде сучасний музей Гідності! А не якийсь бар чи багатоповерхівка. Тому шановні бізнесмени з ТзОВ чи ті хто за ТзОВ стоїть, заспокойтесь" – наголосив Андрій Москаленко.

За його словами вже наступного тижня презентують концепцію музею і розпочинатимуть роботи.

Додамо, за даними порталу YouControl, ТзОВ "Дзвін і К" засноване ще у 2003 році, яке зареєстроване по тій самій адресі, що і кінотеатр "Дзвін" на вулиці Шептицьких, 45. Основний вид діяльності – демонстрація кінофільмів. Власниками підприємства є четверо львів'ян: Марія Драчук, Андрій Драчук, Наталія Денисенкова та Оксана Деревецька.

У 2013 року приміщення кінотеатру "Дзвін" передали в оренду ТзОВ "Дзвін і К", яке хотіло облаштувати там музей Степана Бандери, оскільки кінотеатр розсташований позаду його пам’ятника поруч із костелом Ольги та Єлизавети. Проте міськрада оскаржила це рішення, тому що воно ухвалене без їхнього погодження та без відповідного конкурсу.

Нагадаємо, що у квітні 2017 року Львівська міська рада офіційно ліквідувала кінотеатри ім. Б. Хмельницького, "Київ" та "Дзвін". Однак, інвентаризаційна комісія погодила облаштування музею Гідності саме у приміщенні кінотеатру "Дзвін". Його загальна площа становить майже 700 кв м, а у 2007 році до нього добудували приміщення та ініціювали передачу в оренду під мистецько-культурний центр та музей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.