Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Андрій Садовий

Четвер, 4 квітня 2019, 15:23

Садовий запропонував депутатам прибирати за його Йотамчиком

Андрій Садовий

Міський голова Львова запропонував перетворити львівських депутатів на інспекторів з перевірки прибирання за домашніми тваринами.  

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутат від "Народного контролю" Ірина Оршак підняла питання про прибирання за собаками, зокрема мова йшла про призначення інспекторів, які мають штрафувати господарів, які не прибирають за своїми улюбленцями.

Міський голова Андрій Садовий запропонував, щоб перевірку здійснювали депутати Львівської міської ради.

"Я пропоную, щоб депутати були такими інспекторами. Кожен має свій округ. Ми будемо дивитися як депутати якісно організовують свою роботу. Кожен депутат раніше прокинувся, пройшовся по округу. Дамо їм посвідчення інспекторів і будуть штрафувати тих, хто неправильно гуляє зі своїми собаками" – заявив Андрій Садовий. 

Він наголосив, що працівник виконавчої влади мають опрацювати цю ідею, бо "вона має право на життя". Депутати відповіли, що тоді міський голова повинен інспектувати все місто, з чим Андрій Садовий не сперечався.

"Я тепер глибше розумію цю проблематику, і не тільки на території міста, я в дома маю цю проблематику" – додав міський голова.

На відповідь із залу, що депутати не мають бути інспекторами, мер міста відповів, що надасть їм такі повноваження.

"Жарти-жартами, але я би дійсно хотів, щоб депутати були більш активними, тому ми, як люди креативні, це питання опрацюємо і попробуємо підготувати відповідний документ, який надасть такі переваги депутатам міської ради бути більш активними в таких делікатних моментах" – додав Садовий.

Нагадаємо, нещодавно до ухвали про виконання правил благоустрою міста депутати міськради внесли пункт, який зобов'язує господарів прибирати за своїми тваринами. До 1 квітня виконком мав призначити інспекторів, які мають штрафувати порушників, однак цього не зробив.

Нагадаємо, у листопаді 2018 року міськрада ініціювала створення 75 майданчиків для вигулу собак, де є спеціальні станції прибирання за собаками.

А з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.