Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Анатолій Гриценко

П'ятниця, 5 квітня 2019, 15:14

Гриценко зробить зі Садовим парламентську коаліцію

Анатолій Гриценко

Анатолій Гриценко планує створити урядову коаліцію з "Самопоміччю" на парламентських виборах, однак на вибори вони йтимуть окремо.

Про це повідомив лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко в інтерв'ю Українській правді.

За словами Анатолія Гриценка, на наступних парламентських виборах фракції "Самопомочі" і "Громадянської позиції" планують створити урядову коаліцію.

"У нас є домовленість, яка була досягнута ще десь рік тому. Вона не фіксувалась документально, але вона була така, що у наступному парламенті фракції "Самопомочі" і "Громадянської позиції" першими підійдуть одна до одної із пропозицією створювати урядову коаліцію. Коли Андрій Садовий зняв свою кандидатуру, то ми підписали домовленість, яка зводилась до того, щоб я був чесний з ним" – пояснив Анатолій Гриценко.

Гриценко наголосив, що жодних інших додаткових протоколів вони із лідером "Самопомочі" Андрієм Садовим не обговорювали. Натомість Садовий заявив, що "Самопоміч" не буде об'єднюватися із іншими політичними партіями на парламентських виборах восени цього року, а йтиме як самостійна сила.

"Ті партії, які згуртувались навколо мене раніше чи в ході цієї кампанії, ми йдемо разом на ці парламентські. Мова про "Народний контроль", Європейську партію, "Хвилю", Рідну Країну, "Альтернатива" Фірсова ще раніше вступила у "Громадянську позицію". От ці п'ять партій. Ми об'єднувались, щоб іти і перемагати на цих і наступних виборах. Ми про це заявили ще до того, як Андрій Іванович знявся. З деякими ми об'єднались ще до того, як Садовий висунувся взагалі" – пояснив Анатолій Гриценко.

Нагадаємо, у березні Андрій Садовий підписав з Гриценком угоду про чесність та відмовився від участі у виборах на його користь.

Сьгоодні зранку ЦВК опрацювала 100% голосів: переможцем першого туру став кандидат від партії "Слуга народу", шоумен Володимир Зеленський із 30,24% голосів – за нього проголосували 5 713 825 виборців, а друге місце посів чинний президент Петро Порошенко, якого підтримали 3 014 538 виборів (15,95%).

У першому турі президентських виборів Анатолій Гриценко набрав 6,91% голосів, за нього проголосували 1 306 411 українців, відтак він не проходить у другий тур. У зв'язку з цим Гриценко вирішив більше не брати участь у президентських виборах в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.