Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Грибовицьке сміттєзвалище

Вівторок, 9 квітня 2019, 14:25

У землях довкола Грибовицького сміттєзвалища побільшало нітратів

Грибовицьке сміттєзвалище

Екологи провели перевірку Грибовицького сміттєзвалища та відібрали проби поверхневих вод та ґрунтів.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

За результатами лабораторних досліджень 24 проб ґрунтів поблизу Грибовицького сміттєзвалища, які екологи відібрали з початку цього року, було виявлено, що тут постійно спостерігається перевищення норм забруднюючих речовин: азот амонійний, нітрати, хлориди, кобальт, марганець, свинець, мідь, залізо загальне, нафтопродукти, кадмій та цинк.

А за результатами 54 досліджень поверхневих вод екологи виявили такі забруднюючі речовини: 

- в меліоративному каналі у місці сходження обвідних каналів біля автодороги Львів-Рава-Руська, приблизно 1 км від підніжжя полігону ТПВ, спостерігається незначне збільшення вмісту концентрацій забруднюючих речовин (хлоридів, азоту амонійного, біохімічного споживання кисню, хімічного споживання кисню);

- помітний незначний вплив меліоративного каналу на річку Малехівка;

- річка Малехівка не чинить негативного впливу на річку Полтва, оскільки річка Полтва зазнає забруднень вище гирла річки Малехівка;

- річка Полтва чинить значний негативний вплив на якісний стан річки Західний Буг, однак цей вплив не пов’язаний із полігоном ТПВ.

Зазначимо, 1 квітня силовики затримали директора ЛКП "Збиранка", що займається рекультивацією Грибовицького сміттєзвалища, Віталія Пугача у його кабінеті під час отримання частини хабара у понад 400 тис грн, а загалом йшлося про 4,7 млн грн хабара.

Наразі Пугача відсторонили від роботи, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 405 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.