Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

митрополит Епіфаній

Четвер, 11 квітня 2019, 11:40

Церква не повинна вказувати вірянам за кого голосувати – Владика Епіфаній

митрополит Епіфаній

Глава Православної церкви в Україні закликає зберегти європейський курс розвитку держави.

Про це повідомив кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львові митрополит Київський і всієї України та предстоятель Православної церкви України владика Епіфаній наголосив, що церква відіграє важливу роль у державотворенні, а єдина православа церква є духовною основою незалежної української держави.

Він також прокоментував ситуацію з президентськими виборами в Україні. Митрополит Епіфаній вважає, що Володимиру Путіну не вдалося силою знищити Україну, тому він хоче зламати нашу державу з середини.

"Зараз ми бачимо на Сході України, що фізично Росія не може просунутися далі, тому що ми маємо потужну українську армію та сильних захісників" – зазначив Владика.

Він вважає, що цьогорічні вибори президента України є дуже складними, тому що через виборчу кампанію "лунає мова ненависті".

"Зараз в цей відповідальний час,коли ми обираємо главу нашої держави є намагання того, щоб розділити з середини. Не потрібно вести таку передвиборчу кампанію, тобто ділити наше суспільство навпіл" – додав Митрополит. 

Він порівняв вибори з двома таборами, які постійно ворогують між собою, і ця боротьба впливає на українське суспільство.

"Ми за те, щоб ця кампанія була більш чистою, і проводилася в дусі любові. Ми не ділимо парафіян за політичними поглядами. У нас є прихильники обох кандидатів, але церква не повинна вказувати вірянам за кого голосувати. Ми наголошуємо лише на тому, що всі повинні виконати свій громадянський обов'язок і проголосувати чесно і справделиво" – пояснив глава ПЦУ.

Владика Епіфаній наголосив, що зараз ми обираємо не просто главу держави, а лідира української нації на наступні 5 років, який буде вести нас в тому напрямку, який був сформований після Революції Гідності, або змінить його.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної Церкви України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.