Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будинок на вул. К. Левицького, 10

city-adm.lviv.ua

Четвер, 11 квітня 2019, 16:43

Міськрада відновить фасад історичної будівлі на Левицького

будинок на вул. К. Левицького, 10

Львівська міськрада відновить фасад будинку, де підприємець самочинно вибив дверний отвір замість вікна.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні на засіданні адміністративної комісії щодо порушення законодавства про охорону історичної спадщини члени комісії вирішили відновити весь будинок пам’ятки архітектури на вул. К. Левицького, 10, де на місці вікна власник приміщення вибив двері.

Як розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, це рішення мерія відстоюватиме в суді, адже власник приміщень подав позов на управління охорони історичного середовища, Личаківську РА і Львівську міську раду.

"Два дні тому Личаківська районна адміністрація, відповідно до рішення адміністративної комісії, проводила роботи із замурування вибитого входу. Під час проведення цих робіт була присутня керівник управління охорони історичного середовища і я теж. Також туди підійшов власник приміщень, який викликав поліцію, і роботу із замурування було унеможливлено", – наголосив Андрій Москаленко.

За його словами, власник приміщення надав довідку з БТІ, яку видали вже після проведених робіт з вибиття входу. Саме тому завтра роботи з відновлення вибитого входу в будинку продовжать, управління охорони історичного середовища міськради замовить комплексний проект відновлення цілого будинку й міськрада подасть зустрічний позов.

Нагадаємо, у будинку на вул. К. Левицького, 10 власник приміщень самочинно пробив дверний отвір замість вікна. Поліція зупинила будівельні роботи, а власник спочатку погодився відновити вікно на місці пробитого дверного отвору.

Натомість, зруйнований орендарями фасад будинку на вулиці Левицького мали відновити за кошти міста, а на власника приміщень і орендаря наклали максимальний розмір штрафу – 1700 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.