Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

багатоповерхівка вул. Шота Руставелі

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 12 квітня 2019, 13:14

На вулиці Шота Руставелі збудують багатоповерхівку та офісний центр

багатоповерхівка вул. Шота Руставелі

Львівська міськрада дозволила звести на вул. Шота Руставелі, 7 багатоповерхівку з підземним паркінгом та центр комерційно-ділової діяльності.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови та обмеження на реконструкцію ПрАТ "Центр енергетичних інновацій" з надбудовою будинків під літерами А-5 і А-6 з пристосуванням під центр комерційно-ділової діяльності на вул. Шота Руставелі, 7, а також будівництво ТзОВ "Руставелі 7'я" багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом на вул. Шота Руставелі, 7-я зі знесенням існуючих споруд.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Офісний центр зведуть на місці нежитлового будинку, на земельних ділянках, площею 0,1046 га і 0,0899 га, які є комунальною власністю і які призначені для будівництва і обслуговування інших будівель громадської забудови. Категорія земель – землі житлової та громадської забудови, а вид використання – для реконструкції та обслуговування існуючої будівлі (з прибудовою та надбудовою) під офіс з приміщеннями громадського призначення.

Функціональне призначення земельної ділянки – зона Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до детального плану території, обмеженої вул. О. Архипенка, вул. Шота Руставелі, пл. Є. Петрушевича.

Висота центру не повинна перевищувати 28,9 метрів з одного боку і 27 метрів з іншого, будівля матиме 6 поверхів та надбудову з однієї сторони. Територія майбутнього офісного центру розміщена у межах історичного ареалу міста, відтак проектування будівництва має здійснюватися з дотриманням діючих державних будівельних норм та вимог управління охорони історичного середовища, а забудовник має забезпечити пропорційність та співвідношення архітектурного об’єму з висотою існуючої забудови.

Натомість житловий будинок зведуть поблизу, на земельній ділянці у 0,1355 га, де наразі знаходиться 2-поверхова будівля. Висота багатоповерхівки становитиме 32 метри, збудують 8 поверхів, цокольний поверх та підземний зал для паркування автівок.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Руставелі 7'я" зареєстроване у Львові з 2015 року, займається організацією будівництва будівель. Кінцевими власниками фірми є Богдан Пужак (Львів), Ростислав Крок (смт. Брюховичі), а іншими власниками компанії є: Євген Патлачук (Львів), ТзОВ "Ліо ЛВ", а також ПАТ "Центр енергетичних інновацій" (кінцевими власниками цієї фірми також є Богдан Пужак і Ростислав Крок, фірма займається наданням в оренду власного чи орендованого майна).

Нагадаємо, на площі Є. Петрушевича, що входить в історичну частину Львова, ЛКП "Львівавтодор" зведе підземний багаторівневий паркінг. Додамо, у межах зведення цього підземного паркінгу на пл. Петрушевича зведуть 4-поверховий сучасний торгово-офісний центр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.