Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

незаконна забудова

П'ятниця, 12 квітня 2019, 15:25

У Львові оприлюднили інформацію про незаконні забудови міста

незаконна забудова

Львівська міськрада визначила 10 незаконних новобудов Львова, у яких ризиковано купляти квартири.

У міській раді назвали підприємців, які протиправно здійснюють будівництво багатоповерхових будинків без відповідних дозволів. 

Порушення виникають через самовільне захоплення земельних ділянок без жодних документів та дозволів, або через що забудовники отримують документи на будівництво одного типу об'єкта, наприкад готель, а в процесі зводять багатопорхові житлові будинки.

Найбільш проблемним забудовником у Львові є компанія "Ірокс", тому що на жоден об'єкт будівництва міська рада не видавала дозвільних документів.

"Маємо велику проблему, тому цей забудовник продавав людям квартири багато років, і продавалися людям, які немають достатньо коштів, тому що враховуючи той факт, що не сплачувалася орендна плата та соціальні внески на розвиток інфраструктури і не розроблялися проекти, вартість житла в цих будинах є набагато нижчою, ніж в інших" – розповіла директор юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

Здебільшого порушення усіх забудовників полягають у тому, що для будівництва відсутні документи на право землекористування.

"На деяких об'єктах замовник має можливість виправити порушення, при цьому не порушуючи інтересів громади, але є об'єкти, на яких є порушення, які неможливо усунути, тому ми звертаємося до суду про знесення таких будинків" – додав начальник юридичного відділу інспекції ДАБК у м. Львові Святослав Кіндратів.

За його словами, вже є рішення суду щодо знесення об'єкта на вулиці Варшавській, 22 та Варшавській, 54. Судові справи про ці знесення можуть тривати мінімум до трьох років.

Для того, щоб вберегти львів'ян від шахраїв, у Львові створили інтерактивну мапу новобудов. На ній нанесені всі будівельні майданчики міста, які поділені на три категорії: законні, незаконні та ризикові новобудови.

"Якщо наявні усі потрібні документи, то цей забудовинник вважається законним на первісному етапі будівництва, якщо ж немає хоча б одного документа, ми однозначно говоримо, що це будівництво є ризикове, і кошти, які вкладають в такі об'єкти, покупці можуть втратити назавжди" – пояснив виконавчий директор Асоціації західноукраїнських забудовників Юрій Мартинюк.

Незаконні об'єкти будівництва у м. Львові:

– Будівництво багатоквартирного житлового будинку із вбудовано-прибудованими приміщення на вул. На Нивах. Замовник будівництва – гр. Федорів Г.Ф.

– Реконструкція квартири №11 на вул. Т. Шевченка, 39 у м. Львові за рахунок надбудови та встановлення двоконтурного котла. Замовник будівництва – гр. Поріцька Т.І.

– Заблоковані павільйони на вул. Володимира Великого, 117 у м. Львові. Замовник будівництва – СПД-ФО-П Мамедов Мурсаль Абдулгусейн Огли. 

– Багатоквартирний житловий будинок, що розташований на вул. Варшавська, 22 у м. Львові. Замовник будівництва – Громадська організація "Наше ідеальне місто"

– Будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул. Варшавській, 54 у м. Львові. Замовник будівництва Обслуговуючий кооператив "Вілла Варшава".

– Будівництво багатоквартирного житлового будинку у м. Львові на вул. Уманська, 4. Замовник будівництва – Обслуговуючий кооператив "Престиж Умань".

– Проведення будівельних робіт у квартирі № 6 за адресою: м. Львів, вул. М. Балабана, 6. Замовник будівництва – гр. Антонюк В.М. та Втерковський В.М.

– Будівництво споруди на вул. Балтійській, 20 у м. Львові. Замовник будівництва – гp. Белей Д.Д.

– Будівництво багатоквартирного житлового будинку із офісним приміщеннями на першому рівні на вул. Личаківській, 259 у м. Львові. Замовник будівництва – ТзОВ "Лідер Моноліт".

– Будівництво багатоповерхових житлових будинків із вбудованими нежитловими приміщеннями за адресою: м. Львів, вул. вул. Антонича -Майданна. Замовник будівництва –  ПАТ "Автогаражний кооператив №15 Галицького району м.Львова", підрядник ПАТ "Ірокс".

– Замовник будівництва: ПАТ "Ірокс", об'єкт будівництва: "Реконструкція
нежитлового приміщення під багатоквартирний житловий будинок з добудовою та надбудовою з нежитловими приміщення та підземною автостоянкою за адресою: м. Львів, вул. Тернопільська, 42". 

– Замовник будівництва ПАТ "Ірокс", об'єкт будівництва: "Будівництво
багатоповерхових житлових будинків за адресою: м. Львів, вул. Шевченка 418."

Порушення усіх цих об'єктів будівництва полягають у тому, що на об'єкти
відстні документи на право землекористування та відсутні вихідні дані (містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки). Заходи контролю проводить Департамент ДАБІ у Львівській області.

Станом на сьогодні, всі справи по незаконних забудовах передали в суди.

Нагадаємо, на початку квітня у Львові приступили до демонтажу незаконної забудови на вул. Личаківській, 259.

Додамо, раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.