Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

забудова на вул. Личаківській, 259

П'ятниця, 5 квітня 2019, 13:40

У Львові демонтують незаконну багатоповерхівку на вулиці Личаківській

забудова на вул. Личаківській, 259

У місті приступили до демонтажу незаконної забудови на вул. Личаківській, 259.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як заявив сьогодні на брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий, будинок на вул. Личаківській, 259 був збудований без жодного дозвільного документа з боку міської ради.

"Цей будинок має бути знесений, тому що він збудований з порушенням всіх норм чинного законодавства. До Паски все має бути виведено під ноль, зачищено", – наголосив Андрій Садовий.

Він пояснив, що ця ділянка перебуває у приватній власності, однак міськрада планує відсудити її у власника.

"Поскільки ми витрачаємио бюджетні кошти на демонтаж цієї будівлі, ми подамо наступний позов до власника цієї ділянки, ми відсудимо її, вона перейде у власність громади, а вже потім громада прийматиме рішення, що тут має бути: можливо дитячий або спортивний майданчик", – додав Андрій Садовий.

Зазначимо, у грудні 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення про знесення цієї незаконної забудови, яку ТзОВ "Лідер Моноліт" збудував без погодженої містобудівної документації. А вже 24 січня міськрада виділила 2,89 млн грн для знесення цього будинку.

Додамо, у 2017 році Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив, що ТзОВ "Лідер моноліт" порушила містобудівне законодавство при зведенні багатоповерхівки, а будінспектори виявили, що фірма подала недостовірні дані в декларації про початок виконання будівельних робіт.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Лідер Моноліт" зареєстроване у Львові у 2013 році на місці незаконної забудови, засновником підприємства є голова спостережної ради ПАТ "Львівський холодокомбінат" Богдан Копитко, що проживає у селі Старе Село Пустомитівського району.

Фірма займається будівельно-монтажними роботами, будівництвом житлових і нежитлових будівель, а розмір статутного капіталу становить 4 000 000 грн.

Нагадаємо, раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.