Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вул. Личаківська 259

google.com.ua

Четвер, 24 січня 2019, 12:22

У Львові виділили майже 3 мільйони на знесення незаконної багатоповерхівки фірми Копитка

вул. Личаківська 259

Львівські депутати виділили 2,89 млн грн для знесення будинку на вул. Личаківській, 259, забудовником якої є фірма Богдана Копитка ТзОВ "Лідер Моноліт".

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до міського бюджету на 2019 рік. "За" проголосував 41 депутат.

Йдеться про виділення з бюджету 2,89 млн грн на знесення будинку на вул. Личаківській, 259, забудовником якої є фірма Богдана Копитка ТзОВ "Лідер Моноліт". Після знесення будинку ці кошти планують стягнути з забудовника.

Зазначимо, у грудні 2018 року Восьмий апеляційний адміністративний суд прийняв рішення про знесення цієї незаконної забудови, яку ТзОВ "Лідер Моноліт" збудував без погодженої містобудівної документації.

Ще у 2016 році Інспекція ДАБК подала позов до Личаківського районного суду про знесення цієї будови, яку суд задовільнив. Однак фірма подала апеляцію і розгляд справи продовжився у судах.

Нагадаємо, ще у 2017 році Львівський апеляційний адміністративний суд підтвердив, що ТзОВ "Лідер моноліт" порушила містобудівне законодавство при зведенні багатоповерхівки, а будінспектори виявили, що фірма подала недостовірні дані в декларації про початок виконання будівельних робіт.

За даними порталу YouControl, ТзОВ "Лідер Моноліт" зареєстроване у Львові у 2013 році на місці незаконної забудови, засновником підприємства є голова спостережної ради ПАТ "Львівський холодокомбінат" Богдан Копитко, що проживає у селі Старе Село Пустомитівського району.

Фірма займається будівельно-монтажними роботами, будівництвом житлових і нежитлових будівель, а розмір статутного капіталу становить 4 000 000 грн.

Нагадаємо, раніше Варіанти дослідили ситуацію із незаконними забудовами у місті та дізналися як забудовують історичну частину Львова, яка входить до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.