Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівське сміття

П'ятниця, 12 квітня 2019, 16:40

Садовий знайшов сімох кумплів для прибирання львівського сміття

львівське сміття

Вісім міськрад Львівської області підписали меморандум про співпрацю щодо створення нового полігону для утилізації відходів.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні Львівська, Бориславська, Дрогобицька, Трускавецька, Пустомитівська, Східницька, Новороздільська й Городоцька міські ради підписали меморандум про співпрацю для створення сучасної системи поводження з відходами, яка б відповідала вимогам Національної стратегії поводження з ТПВ, та облаштування регіонального полігону для захоронення відходів.

За словами заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергія Бабака, вирішення критичної ситуації з твердими побутовими відходами на Львівщині неможливе без будівництва регіонального полігону для захоронення відходів.

"Навіть при будівництві сміттєпереробних заводів однаково залишатиметься частина сміття, яке потребує захоронення. Будівництво регіональних полігонів передбає Національна стратегія поводження з ТПВ. І саме для вирішення цього питання ми підписали меморандум про співпрацю з 7 містами, які також потребують полігону для ТПВ – заявив Бабак.

Він також додав, що міськради спільно звернуться до усіх державних інституцій з вимогою виконання приписів Національної стратегії поводження з відходами. Зокрема, забезпечення будівництва першої черги мережі регіональних полігонів для захоронення побутових відходів та подальшої розбудови регіональних полігонів і сміттєперевантажувальних станцій, відповідно до вимог екологічної безпеки прописаних у Національній стратегії.

"Зі свого боку Львів готовий розробити проектно-кошторисну документацію для будівництва регіонального полігону для Львова і міст області, та за власний кошт профінансувати будівництво такого полігону" – запевнив Сергій Бабак.

Львівська міськрада готова взяти на себе усі витрати, пов'язані з будівництвом і облаштуванням регіонального полігону, та забезпечити його функціонування з дотримання усіх екологічних вимог на рівні європейських стандартів. Земельну ділянку під полігон повинна виділити Львівська ОДА. Відповідно до законодавства, ділянка повинна розташовуватися мінімум за 1 км від міста.

Меморандум підписали 8 міст. Однак, вони відкриті, якщо до їх ініціативи виявлять бажання приєднатися ще й інші міста області. 

Зазначимо, наразі Львівська ОДА вивозить сміття з міста з кінця червня 2017 року. Протягом 2018 року міська рада виділила Львівській ОДА 300 млн грн на львівське сміття, а у 2019 році – львівські депутати передбачили у бюджеті ще 300 млн грн на вивіз сміття зі Львова.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.