Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ТЕЦ Нового Роздолу

wikimapia.org

П'ятниця, 12 квітня 2019, 16:20

Синютка пропонує змінити управителя арештованих ТЕЦ братів Дубневичів

ТЕЦ Нового Роздолу

Львівська ОДА звернеться до АРМА щодо проведення аналізу роботи й можливого відсторонення управителя арештованих Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні, за підсумками наради щодо врегулювання проблемних питань через неналежну роботу ПП "Гарант Енерго М" та ситуації, яка склалась із теплопостачанням та водозабезпеченням у Новояворівську та Новому Роздолі, Львівська ОДА вирішила звернутися до АРМА щодо необхідності проведення термінового аналізу роботи цієї компанії.

Зокрема, станом на сьогодні у ТЕЦ є заборгованість за газ та проблеми із постачанням електроенергії для мешканців й підприємств, які працюють на території Яворівського району і Нового Роздолу.

"Варто клопотати перед АРМА, щоб вони ще раз на своєму засіданні розглянули і, або підтвердили своє рішення визначення компанії управителя, або переглянули його. Важливим є терміновий детальний аналіз роботи управителя з відповідними висновками задля запобігання катастрофі", – наголосив Олег Синютка.

Також у Львівській ОДА вирішили скликати комісію ТБ і НС, на якій планують розглянути питання, чи може місцева влада перебрати на себе керівництво і управління ситуацією на території Новояворівська та Нового Роздолу. 

Нагадаємо, січні 2018 року НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн. Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від Блоку Петра Порошенка брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

АРМА звинуватило керівництво Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ у блокуванні поставки тепла і гарячої води мешканцям цих міст і обрало управителем цих ТЕЦ ПП "Гарант Енерго М". Через проблеми із подачею тепла мешканцям Новояворівська і Нового Роздолу включили опалення лише в листопаді 2018 року.

Крім цього, Богдан та Ярослав Дубневичі подали скарги до Солом’янського районного суду міста Києва про зняття арешту з Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ, однак суд своїм рішенням від 21 лютого цього року залишив Новороздольську ТЕЦ під арештом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.