Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Турківський район

Понеділок, 15 квітня 2019, 10:48

На Турківщині створили заповідник "Бойківщина"

Турківський район

Природний парк "Бойківщина" займатиме площу у 12 тисяч га на території Турківського району.

Про це йдеться в указі Президента України Петра Порошенка №130/2019 від 11 квітня 2019 року.

Петро Порошенко погодив створення у Турківському районі національного природного парку "Бойківщина" для збереження генетичного, видового і ландшафтного різноманіття Карпат.

До його території включено 12240 га земель державної та комунальної власності, з них 1617 га – землі ДП "Боринське лісове господарство". Частина цих територій включена до європейської мережі природоохоронних територій Смарагдова мережа. Тут нараховується понад 30 видів трав’янистих рослин, серед яких баранець звичайний, аконіт опушеноплодий, лунарія оживаюча, чина гладенька, підсніжник білосніжний.

Нагадаємо, ще у 2013 році Львівська ОДА подала клопотання до Міністерства екології та природних ресурсів щодо створення в Карпатському регіоні національного природного парку "Бойківщина" площею 15 тис га. А у лютому цього року уряд підтримав створення національного природного парку "Бойківщина".

Зазначимо, станом на сьогодні на території Львівщини функціонує 377 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 158,3 тисяч га, що складає 7,2% від площі області.

У 2018 році створено 19 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 189 га: "Урочище Солониця" у Городоцькому районі, "Воля Якубова" у Дрогобицькому районі, "Ангелівка" у Буському районі, "Бачина" у Старосамбірському районі, "Білий берег" у Перемишлянського районі, "Верхнє" у Турківському районі, "Вислобоки" у Кам’янка-Бузького районі, "Гаївка" у Дрогобицькому районі, "Моршинське узлісся" у Стрийському районі, "Нивки" у Сокальському районі, "Під Закладом" у Миколаївському районі, "Підлипницький" у Жовківському районі та "Сможанка" у Сколівському районі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.