Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

ДП "Боднарівка"

Вівторок, 16 квітня 2019, 13:18

Садовий перевірить, чи шкодять львів'янам використанні батарейки

ДП "Боднарівка"

ДП "Боднарівка" отримало 150 000 грн на проведення оцінки впливу на довкілля складських приміщень відпрацьованих батарейок.

Про це йдеться у розпорядженні міського голови Львова Андрія Садового №157 від 15 квітня 2019 року.

Міський голова розпорядився виділити з міського бюджету Львова 150 000 грн, щоб перевірити як впливають на довкілля склади відпрацьованих батерарейок у Львові.

"Управлінню фінансів департаменту фінансової політики провести фінансування департаменту містобудування за рахунок коштів міського фонду охорони навколишнього природного середовища в сумі 150 000,00 грн. для проведення оцінки впливу на довкілля складських приміщень відпрацьованих батарейок" – йдеться у документі.

Кошти скерують до статутного капіталу дочірнього підприємства "Боднарівка".

Склади підприємства з переробки та утилізації використаних батарейок знаходять у Львові на вулиці Пластовій, 125 на території Львівської ТЕЦ-2.

ДП "Боднарівка" запустило у Львові "Екобус", який збирає на утилізацію та переробку використані люмінесцентні лампи та батарейки. Для зручності мешканців, які здають відпрацьовані лампи і батарейки на утилізацію, еко-буси мають зупинки у всіх районах Львова, а також у Винниках, Брюховичах та Рудно.

Нагадаємо, Львівське комунальне підприємство "Боднарівка" – єдиний завод в Україні, що безпечно переробляє ртутні лампи та батарейки. За минулий рік підприємство утилізувало понад 420 шт використаних люмінесцентних ламп, що у 4 рази більше ніж у 2017 році.

Додамо, у Львові є 207 пунктів збору батарейок: школи, комунальні підприємства, супермаркети, ринки.

В кінці березня 2019 року Львівська міськрада дозволила ДП "Боднарівка" перевозити батарейки у Польщу без застосування системи ProZorro.

Зазначимо, Ольга Лавна у 2001 році була призначена на посаду директора ДП "Боднарівка" ЛКП "Зелений Львів", де працює й досі. З 2013 до липня 2016 року вона працювала за сумісництвом директором ДП "Скнилів – парк".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.