Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Неділя, 21 квітня 2019, 20:42

На Львівщині поліцейські зафіксували 45 повідомлень про порушення виборчого процесу

поліція

У Пустомитівському районі на одній з виборчих дільниць у чоловіка вкрали гаманець з грошима та документами.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Націоналньої поліції у Львівській області.

Загалом 21 квітня до поліції надійшло 45 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. В одному з повідомлень йшлось про те, що у Пустомитівському районі на одній з виборчих дільниць у заявника викрали гаманець з грошима та документами – за цим фактом вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Зокрема, найбільше звернень було через відсутність штампів на виборчих бюлетенях,  незаконної, на думку заявників, агітації «за» чи «проти» одного з кандидатів на посаду Президента України, спробу виборця проголосувати повторно, фотографування, псування бюлетенів, спроби винести бюлетені за межі виборчої дільниці та проголосувати без паспорта громадянина України чи пред’явивши закордонний паспорт.

Такі повідомлення поліцейські перевіряли у всіх районах Львова, у місті Червоноград, а також у  Кам’янка-Бузькому, Турківському, Стрийському, Дрогобицькому, Самбірському, Старосамбірському, Золочівському, Перемишлянському, Сколівському, Миколаївському та Жовківському районах Львівської області.

Нагадаємо, у Львові під час виборів замінували аеропорт та торговий центр. Найпоширенішим порушенням серед тих, які фіксують спостерігачі на виборчих дільницях на Львівщині, є спроба видати бюлетені виборцям без паспортів. 

Додамо, спостерігачі "Опори" не зафіксували значних порушень на виборах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.