Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

Понеділок, 22 квітня 2019, 12:49

Глава УПЦ (МП) привітав Зеленського з перемогою

Володимир Зеленський

Митрополит Онуфрій заявив, що перемога Володимира Зеленського на виборах свідчить про велику довіру українського народу до нього.

Про це повідомляє Interfax-Ukraine.

Сьогодні, 22 квітня, глава Української Православної церкви (Московського патріархату) Онуфрій привітав Володимира Зеленського з перемогою на президенстьких виборах, і заявив, що він може розраховувати на підтримку цієї церкви.

"Шановний Володимире Олександровичу! Від імені Української православної церкви і від себе особисто сердечно вітаю вас з обранням на посаду президента України" – йдеться у привітанні митрополита.

Також Онуфрій заявив, що результат цьогорічних виборів є свідченням великої довіри суспільства до Зеленського, так як його пріоритети розвитку країни збігаються з прагненнями та сподіваннями народу.

"Ви можете розраховувати на безумовну підтримку Української православної церкви в усіх питаннях, які сприятимуть утвердженню і розвитку духовних і моральних цінностей українського суспільства", – підсумував митрополит Онуфрій.

Нагадаємо, сьогодні колишній президент-втікач Віктор Янукович привітав Володимира Зеленського. Крім того, Янукович звинуватив Петра Порошенка в братовбивчій війні та розколі країни і закликав Зеленського не підвести українців, які йому довірилися.

Також відомо, що 31 січня цього року вступив у дію закон про перехід релігійних громад до Православної церкви України. Цей законопроект народні депутати прийняли 17 січня, 5 з нардепів не підтримали його.

Зазначимо, за даними Національного екзит-полу, на у другому турі виборів президента України лідирує Володимир Зеленський з 73,2% голосів, а 25,3% респондентів віддали голоси за Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.