Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

храми на Львівщині

Четвер, 31 січня 2019, 10:05

В Україні набув чинності закон про перехід релігійних громад до ПЦУ

храми на Львівщині

Сьогодні вступив у дію закон про перехід церковних громад до Православної церкви України.

Сьогодні, як вказано на сайті Верховної Ради, набув чинності закон, який вносить зміни до деяких законів щодо підлеглості релігійних організацій та процедури їх державної реєстрації зі статусом юридичної особи.

Цей законопроект нардепи прийняли 17 січня, його не підтримали 5 депутатів з Львівщини.

Зокрема, у законі йдеться, що зміна підлеглості релігійної громади не впливає на зміст права власності та інших речових прав таких релігійних громад, а саме рішення та внесення відповідних змін до статуту ухвалюються не менш як двома третинами від кількості членів релігійної громади, необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади відповідно до її статуту.

Також зазначається, що частина громади, яка не згідна з рішенням про зміну підлеглості, має право утворити нову громаду і укласти договір про порядок користування культовою будівлею і майном з їхнім власником.

Крім цього, законом вносяться зміни до статті про власність релігійних організацій, якими забороняється продаж майна до завершення процедури.

Нагадаємо, 5 січня Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос для Православної Церкви в Україні. А 15 грудня 2018 року Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Ще 12 жовтня минулого року Священний Синод ухвалив рішення про надання Томосу про автокефалію Української Помісної Православної Церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.